Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να ζυγιστείς

The-Best-Time-to-Weigh-Yourself-1

Όταν ξεκινάτε δίαιτα για απώλεια βάρους, η υιοθέτηση νέων συνηθειών που έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν μπορεί να σας προετοιμάσει για την επίτευξη του στόχου σας.
Μια τέτοια συνήθεια είναι η χρήση μιας ακριβούς ζυγαριάς μπάνιου για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το βάρος σας και να παραμένετε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας.
Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε να ανεβείτε στη ζυγαριά. Η έρευνα του 2012 που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση της Διατροφής και της Διαιτολογίας, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που ζυγίζονται τακτικά δεν παίρνουν το βάρος πίσω. Για να έχετε αποτελέσματα, οι μελέτες προτείνουν ότι πρέπει να ζυγίζεστε καθημερινά, όχι μόνο περιστασιακά ή μία φορά την εβδομάδα.

Η καλύτερη ώρα να ανεβείτε στη ζυγαριά

Φροντίστε να ελέγχετε το σωματικό σας βάρος την κατάλληλη στιγμή. Να ζυγίζεστε κάθε φορά, την ίδια ώρα ώστε το μέτρο σύγκρισης να είναι σταθερό.
Ιδανική ώρα είναι το πρωί, πριν το πρωινό σας κι αφού έχετε πάει στην τουαλέτα. .
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι καθημερινοί έλεγχοι βάρους οδηγούν σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους και λιγότερη ανάκτηση βάρους σε σύγκριση με λιγότερο συχνές ζυγίσεις. Αυτά τα οφέλη μπορεί να οφείλονται στο ότι ο αριθμός στην κλίμακα είναι ένα κίνητρο, ωθώντας τους ανθρώπους να κάνουν μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά τους κάθε μέρα, είτε τρώνε λιγότερο είτε αθλούνται περισσότερο. Ο έλεγχος βάρους έχει να κάνει με μικρές αλλαγές με τις οποίες μπορείτε να ζήσετε για πάντα.
Μια μελέτη στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics τον Απρίλιο του 2015 παρακολούθησε 47 παχύσαρκους άντρες και γυναίκες, οι οποίοι ήταν όλοι στο ίδιο πρόγραμμα διατροφής για έξι μήνες. Σε εκείνη τη χρονική περίοδο, όσοι ζυγίζονταν καθημερινά έχασαν κατά μέσο όρο 13 περισσότερα κιλά από τους λιγότερο συχνά ζυγιστές. Υιοθέτησαν επίσης πιο υγιεινές συνήθειες, όπως το να κόβουν το σνακ αργά το βράδυ και να ασκούνται για 30 λεπτά ή περισσότερο, από εκείνους που ζυγίζονται λιγότερο συχνά.
Το να στέκεστε στη ζυγαριά του μπάνιου την ίδια ώρα κάθε μέρα μπορεί να σας ενθαρρύνει να σκεφτείτε τις διατροφικές σας συνήθειες, τις συνήθειες άσκησης, να σχεδιάσετε τρόπους απώλειας βάρους και τέλος να σας βοηθήσει να αντισταθείτε στο πειρασμό.
Συμβουλή: Ζυγιστείτε την ίδια ώρα κάθε μέρα

Category: 

About the Author

editor's picture

beautynote.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα,
ακολουθήστε μας στο twitter
ή κάντε like στο facebook

0 comments on "Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να ζυγιστείς"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.