Συγκατοίκηση ώρα μηδέν

cohabitation

Παίζει πολύ η συγκατοίκηση αυτή την περίοδο.
Είναι ανάμεσα σε αυτά που ευχόμαστε, που απευχόμαστε και που τέλος πάντων σκεφτόμαστε πολύ.
Και η συγκατοίκηση είναι σαν την Ύδρα τη Λερναία, έχει πολλά κεφάλια.

Το πιο τρομαχτικό είναι μάλλον αυτό της μάνας σου στην οποία αρχίζεις να σκέφτεσαι να γυρίσεις όταν συνειδητοποιείς ότι δεν βγαίνεις μάνα μου και όσα λεφτά και να σου δανείσει το χρέος σου είν’ σαν αυτό της Ελλάδα, δεν μπορείς να το ξεπληρώσεις από όπου και να κόψεις, οπότε μάλλον πρέπει να σε σπιτώσει πίσω στο παιδικό σου δωμάτιο, εσένα και όλα τα έπιπλα που αγόρασες από το Ικέα πριν πέντε χρόνια που νοίκιασες σπίτι δικό σου και έφυγες από το πατρικό σου τσιρίζοντας ότι δεν παίζει να ξαναγυρίσεις ποτέ. Κατ.
Λάθος τα υπολόγισες κοπελιά και τώρα κινδυνεύεις, μεγάλη γυναίκα, να σε κυνηγάνε φτου κι απ’ την αρχή να φας το φαί σου όλο, να βάλεις τη ζακέτα σου και να μην φοράς τόσο κοντές φούστες.

SYGKATOIKISI_1
Μια άλλη επιλογή είναι η κολλητή σου. Μπορεί αν είσαι αφελής και καλοπροαίρετη να σου φαίνεται ιδέα εξαιρετική να μοιραστείς τα έξοδα με το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο και να φαντάζεσαι ότι θα πλέκετε πλεξούδες η μια στην άλλη, θα ανταλλάζετε παπούτσια και θα βλέπετε Game of Thrones τρώγοντας παγωτό αγκαλιασμένες στον καναπέ σας, στην πραγματικότητα όμως το πιθανότερο είναι να αρχίσετε να ξεμαλλιάζεστε πάνω στον μήνα για το ποια έφαγε το τελευταίο γιαούρτι 0%, ποια άφησε φεύγοντας ανοιχτά όλα τα φώτα και ποια έμεινε στο μπάνιο περισσότερο από το επιτρεπτό όριο των δυο ωρών (συνεχόμενα, όχι όλη την ημέρα). Κοινώς, αργά ή γρήγορα αυτό το εγχείρημα θα έχει σαν αποτέλεσμα να χάσεις και την κολλητή σου, πράμα εξαιρετικά δυσοίωνο σε μια εποχή που τα καλά πράματα που σου απομένουν είναι μετρημένα στα δάχτυλα και εκείνη είναι ένα από αυτά.
Η συγκατοίκηση με έναν άγνωστο που θα βρεις από αγγελία δεν είναι ένα θέμα που αξίζει να θίξω, στην Ελλάδα είμαστε, δεν ξέρω τι σου λένε οι φίλοι σου που πήγαν στην Αγγλία, αλλά εδώ αυτές οι ιδέες καταλήγουν με εσένα σε κάποιο χαντάκι οπότε ξέχασε το.

Και πάμε τώρα στο θέμα το καυτό, το πρόστυχο, το σώσον Κύριε τον λαόν σου, τη συγκατοίκηση με τον καλό σου. Εδώ τα πράματα είναι δύσκολα πολύ και καλή σου τύχη. Το να μοιραστείτε τα έξοδα και να μείνετε μαζί, εσείς και οι ροζ καρδούλες σας, είναι μια ιδέα πρακτική που όμως έχει πολλά προβλήματα που θα ξεφυτρώσουν και θα σε βασανίσουν παρέα με όλους τους λογαριασμούς που θα προσπαθείς να κρατάς σε λογικά πλαίσια, πράμα όχι απαραίτητα εύκολο ειδικά αν ο καλός σου ειν’ τρεις λαλούν και δυο χορεύουν και η σχέση του με την οικονομία είναι ίδια με αυτή του Παπανδρέου. Ουδεμία.

SYGKATOIKISI_1
Αν είσαι τυχερή και είναι ο ένας και μοναδικός τότε θα τη βρείτε την άκρη σας κι ας βιαστήκατε, κι ας επισπεύσατε τη διαδικασία, κι ας σε βρίζει η μάνα σου που δεν πήγες να μείνεις μαζί της να βλέπετε μαζί Τούρκικα αλλά προτίμησες αυτόν τον άπλυτο με τα γένια. Αν δεν είσαι τυχερή εκτός από τη μάνα σου που σε βρίζει θα πάνε και όλα τα άλλα κατά διαόλου και απλά θα καταλάβετε μια ώρα αρχύτερα ότι αυτή η συγκατοίκηση μοιάζει με τα καζάνια της κολάσεως οπότε και πάλι στη μάνα σου θα καταλήξεις που σε ήθελε και από την αρχή στο τέλος τέλος, να τα εκτιμάμε λίγο και αυτά. Κατ.

Όπως είπα και στην αρχή η συγκατοίκηση παίζει πολύ και η πιο ελκυστική εκδοχή της είναι αυτή που περιλαμβάνει τον άπλυτο (η μάνα σου τα λέει αυτά, μια χαρά είναι ο άνθρωπος) με τα γένια. Είτε πάει καλά, είτε δεν πάει, τουλάχιστον θα το διασκεδάσεις και θα κρατήσεις και την κολλητή σου για να κλαις στον ώμο της και τη μάνα σου για να τον βρίζετε μετά παρέα. Αφού λοιπόν και οι οικονομικές συγκυρίες το απαιτούν, γιατί όχι; Κι αν σου κάτσει;


Η Στέλλα Καραμπακάκη γεννήθηκε στις 22 του Απρίλη, στα όρια του χειμώνα και της άνοιξης, και είναι Ταύρος, συνήθως σε υαλοπωλείο. Είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα βιβλία της κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Πολύτροπον: "Οι Άντρες είναι σαν τα παπούτσια", "Σαν τον Αλήτη με τη Λαίδη", "Ένα Μπακούρι στην Αθήνα", και τις Εκδόσεις Περίπλους: "Ένα Ξωτικό στον Κήπο της Ουτοπίας". Ασχολείται με όποια καλλιτεχνική δραστηριότητα της τραβά την προσοχή, αλλά πάνω από όλα αγαπά τη σάτιρα.

Category: 

About the Author

Stella_Karabakaki's picture

Η Στέλλα Καραμπακάκη γεννήθηκε στις 22 του Απρίλη, στα όρια του χειμώνα και της άνοιξης, και είναι Ταύρος, συνήθως σε υαλοπωλείο. Είναι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

0 comments on "Συγκατοίκηση ώρα μηδέν "

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.