Μια εύκολη και γρήγορη σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Για τα υλικά θα χρειαστούμε:
6-8 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2kg κίτρινη κολοκύθα
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 καρότα
2 μικρές πατάτες
1-2 πράσα
1L ζωμό κότας
Δεντρολίβανο
Λίγο σέλερι
200ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι-πιπέρι
100g παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα: 50ml κρέμα γάλακτος, τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά, την κολοκύθα, τις πατάτες,τα καρότα
και τα πράσα σε μεσαίους κύβους τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε τον ζωμό, το δεντρολίβανο, το σέλερι,
αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσέχουμε να μην πέσει πολύ αλάτι γιατί στο τέλος θα μπει η παρμεζάνα.
Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Κατεβάζουμε από το μάτι και πολτοποιούμε τα υλικά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μαζί με την παρμεζάνα.
Τη σερβίρουμε με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος, λίγη ακόμα παρμεζάνα και πιπέρι.
photos:mylovelylittlelunchbox.
0 comments on "Κολοκυθόσουπα βελουτέ"