Σύμφωνα με έρευνες, οι διατροφικές συνήθειες που είχαν οι κάτοικοι της Κρήτης και της Νότιας Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας του 1960, είναι ευεργετικές για την υγεία, σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών και των Βορειοευρωπαίων.
Η Μεσογειακή διατροφή στηρίζεται στα όσπρια, στα λαχανικά, στα φρούτα στα δημητριακά, στο αγνό τυρί, το μαύρο ψωμί, τους ξηρούς καρπούς, τα ψάρια, το κρασί και τέλος το ελαιόλαδο ως κύρια πηγή λιπαρών.
Ο μεσογειακός τρόπος διατροφής, προφυλάσσει από καρδιακές παθήσεις, και από διάφορες μορφές καρκίνου, συμβάλλει στην πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας, προστατεύει τις αρτηρίες, και το δέρμα μας από τα σημάδια του χρόνου, και ανεβάζει το ποσοστό της καλής χοληστερίνης.
Η Μεσογειακή διατροφή, σε συνδυασμό με καθημερινή σωματική άσκηση, (περπάτημα κλπ), αποτελεί τη βασική συνταγή για μακροζωία, υγεία και ομορφιά.
Τι πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή μας
- Πέντε έως έξι μικρά γεύματα την ημέρα
- Ελάχιστο αλάτι
- Ελάχιστα γλυκά και ζάχαρη
- Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
(φρούτα λαχανικά, όσπρια δημητριακά) - Περιορισμένα λίπη
0 comments on "Μεσογειακή Διατροφή"