Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες χωρίς παιδιά ή σύζυγο

women-1

Στην κοινωνία μας οι ανύπαντρες γυναίκες τυγχάνουν ρατσισμού.
Δεν μπορούν να γνωρίσουν την ευτυχία αν δεν έχουν παντρευτεί και δεν έχουν κάνει παιδιά.
Η έρευνα του συμπεριφορικού επιστήμονα Πολ Ντόλαν μας λέει ότι οι ανύπαντρες γυναίκες χωρίς παιδιά
είναι η πιο ευτυχισμένη κοινωνική υποομάδα.
Μπορεί να το είχατε υποψιαστεί, , αλλά τώρα η επιστήμη το υποστηρίζει.
Μιλώντας στο φεστιβάλ Hay, ο Paul Dolan, δήλωσε ότι τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι παραδοσιακοί δείκτες που
χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της επιτυχίας δεν συσχετίζονται με την ευτυχία - ιδιαίτερα τον γάμο και την αύξηση των παιδιών.
Το τελευταίο βιβλίο του Dolan, Happy Ever After, αναφέρει στοιχεία από την αμερικανική έρευνα χρήσης χρόνου (ATUS), η οποία συνέκρινε τα επίπεδα απόλαυσης και δυστυχίας σε άγαμα, παντρεμένα, διαζευγμένα, χωρισμένα και χήρα άτομα.
Ο Paul Dolan αναφέρει ότι ο γάμος μπορεί πραγματικά να ωθήσει σε μία ζωή με λιγότερο άγχος και να βοηθήσει στην οικονομική ανέλιξη, αλλά μόνο όταν μιλάμε για τους άντρες.
Κατά τον ίδιο τρόπο, τα παντρεμένα ζευγάρια ως συλλογικότητες δηλώνουν πιο ευχαριστημένα, αλλά και πάλι αυτό στην πλειοψηφία οφείλεται στο πώς βιώνει τον γάμο ο άντρας της υπόθεσης και όχι η γυναίκα.
Οι έρευνές του, μάλιστα, υποδεικνύουν ότι οι παντρεμένες γυναίκες έχουν πολύ μεγαλύτερα επίπεδα άγχους,ενώ την ίδια στιγμή το προσδόκιμο ζωής τους μειώνεται.
Αντίθετα, οι ανύπαντρες γυναίκες χωρίς παιδιά δεν είναι απλά πιο χαρούμενες, αλλά φαίνεται να αποτελούν την πιο ευτυχισμένη κοινωνική υποομάδα, ενώ είναι χαρακτηριστική η παρατήρηση του Dolan ότι τα παντρεμένα ζευγάρια είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες υποομάδες, αλλά αυτό τείνει να αλλάζει την στιγμή που αποφασίζεις να μιλήσεις με τον σύζυγο και την σύζυγο ξεχωριστά, οπότε και οι δεύτερες τείνουν να δηλώνουν ότι είναι δυστυχισμένες.
Μάλιστα, στην πραγματικότητα τα στατιστικά, που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο του και προέκυψαν σε συνεργασία με την American Time Use Survey, φαίνεται να δείχνουν ότι τα παντρεμένα ζευγάρια στην πλειοψηφία τους δεν παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα ευτυχίας, αλλά απλά χαμηλότερα επίπεδα δυστυχίας.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που είστε σε ηλικία γάμου και προσπαθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να κάνετε το μεγάλο βήμα, τότε η συμβουλή του Dolan είναι η εξής: «Έχουμε κάποια πολύ καλά μεγάλου μεγέθους δεδομένα που ακολουθούν τους ίδιους ανθρώπους στην πορεία του χρόνου, αλλά θα κάνω μία μεγάλη δυσχρηστία αυτής της επιστήμης και απλά θα πω:
Εάν είσαι άντρας, πιθανότατα πρέπει να παντρευτείς. Εάν είσαι γυναίκα, μην μπεις στον κόπο».
Via:www.theguardian.com, athensvoice.gr

Category: 

About the Author

editor's picture

beautynote.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα,
ακολουθήστε μας στο twitter
ή κάντε like στο facebook

0 comments on "Οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες χωρίς παιδιά ή σύζυγο"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.