Η ιστορία της Zubaida

zubaida-1

Είναι σημαντικό να είμαστε συντονισμένοι σε κάθε στάδιο της ζωής μας με τους στόχους μας.

Σήμερα διάβασα την ιστορία της Zubeida και θέλησα να τη μοιραστώ μαζί σας. Είναι από αυτές τις ανθρώπινες ιστορίες που σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις, να προχωράς μπροστά βάζοντας ένα στόχο στη ζωή σου και στο τέλος να τον πετυχαίνεις.
Η Zubaida είναι από την Αίγυπτο, είναι 87 ετών, μητέρα 8 παιδιών και έχει 13 εγγόνια! Ο πατέρας της της είχε απαγορεύσει να πάει στο σχολείο. Παντρεύτηκε στα 18 της. Οταν πια μεγάλη αποφάσισε να μορφωθεί, της το απαγόρευσε ο σύζυγός της, καθώς δεν έβλεπε τον λόγο μια γυναίκα να είναι μορφωμένη. Αφού λοιπόν πέθανε ο σύζυγος της, εκείνη γράφτηκε στο πρόγραμμα:
“Όχι στον αναλφαβητισμό με αλληλεγγύη” του Υπουργείου Αιγυπτιακής Αλληλεγγύης.
Όνειρό της είναι να μορφωθεί για να μπορέσει με τη σειρά της να βοηθήσει άλλους αναλφάβητους που θέλουν να μορφωθούν αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα.
Η Zubaida ποτέ δεν ξέχασε το στόχο της. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας υπάρχουν πολλά πράγματα που θεωρούμε ότι δεν είμαστε ικανοί να τα καταφέρουμε. Ακόμα και με τη σκέψη μας πιάνει πανικός. Η νοητική γραμμή που χωρίζει το δυνατό από το αδύνατο είναι πολύ λεπτή.
Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ έλεγε ότι " δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να κάνεις το αδύνατο". Βάζοντας ένα στόχο στη ζωή μας, μας ωθεί να υπερνικάμε τα εμπόδια και να προχωράμε μπροστά.
Χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Η Zubeida πέτυχε τον επιθυμητό στόχο της 87 ετών.
Μην ξεχνάτε ότι τα θαύματα τα δημιουργούμε μόνοι μας.
Ας συνεχίσουμε το δρόμο μας χωρίς φόβο ή ακόμα και με φόβο αλλά να συνεχίσουμε το δρόμο προς τους στόχους μας.
Νότα Θεοδωρίδου
Life & Mindset coach
EMCC Accredited Coach/Mentor
https://nota-theodoridou.blogspot.com

Category: 

About the Author

Nota Theodoridou's picture

Η Νότα Θεοδωρίδου είναι διαπιστευμένη Coach & Mentor (Practitioner Level Accredited by EMCC), με περισσότερες από 300 ώρες coaching. Ως Life & Mindset Coach υποστηρίζει τους ανθρώπους να απελευθερώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες, να συναντήσουν την εσωτερική τους σοφία, ώστε να ζήσουν μια ζωή που αξίζει. Με μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση της ζωής, δεσμεύεται να βοηθά τους αναγνώστες να εμβαθύνουν στην κατανόηση του εαυτού τους και των σχέσεών τους. Ο τομέας της εξειδίκευσής της περιλαμβάνει τον καθορισμό στόχων, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργία υγειών σχέσεων. Το moto της είναι: Never give up! Μπορείτε να την βρείτε στο: https://nota-theodoridou.blogspot.com

0 comments on "Η ιστορία της Zubaida"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.