Αισθητική: Μεσοθεραπεία

mesotherapia

Η μεσοθεραπεία είναι η μία από τις λέξεις της εποχής μας, ειδικά στην αισθητική Ιατρική. Ο γάλλος Ιατρός Michel Pistor ήταν αυτός που πρώτος ανακάλυψε και εφάρμοσε τη μεσοθεραπεία πριν από 50 χρόνια περίπου.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια μη-επεμβατική ιατρική θεραπεία όπου περιλαμβάνει πολλαπλούς νυγμούς (τσιμπήματα) μέσω των οποίων εγχέεται στο δέρμα ένα διάλυμα με συγκεκριμένες δραστικές ουσίες που επιλέγει κάθε φορά ο ιατρός για να αντιμετωπίσει το εκάστοτε πρόβλημα (όπως κυτταρίτιδα, τοπικό λίπος, χαλάρωση και γήρανση του δέρματος κλπ). Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υαλουρονικό οξύ, αντιοξειδωτικά, κ.α.

Η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει με ευκολία στο πρόσωπο και αποτελεί ίσως την ιδανική μέθοδο για να ενυδατωθεί, συσφιχτεί και τονωθεί το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη. Συνήθως τα αποτελέσματα διαρκούν για πολλές εβδομάδες και άνετα μπορεί κανείς να επαναλαμβάνει τη θεραπεία ώστε να συντηρεί το ωραίο αποτέλεσμα.
Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης και η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι περισσότερες άλλες αισθητικές θεραπείες (π.χ. Laser, peeling, δερμοαπόξεση) δεν γίνεται να εφαρμοσθούν λόγω της έντονης ηλιοφάνειας.

Επιγραμματικά η μεσοθεραπεία:

  • Είναι μια ασφαλής, μη επεμβατική μέθοδος.
  • Αποκαθιστά στο δέρμα στοιχεία που λείπουν (υαλουρονικό, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία).
  • Προσφέρει ασύγκριτη λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα.
  • Εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα.
  • Είναι κατάλληλη για όλους τους φωτότυπους δέρματος και όλες τις εποχές του έτους.
  • Δεν σας βγάζει από το καθημερινό σας πρόγραμμα.

Δείτε το γιατρό να μιλά για τη μεσοθεραπεία

Περισσότερα στο http://www.bestcosmetic.eu

About the Author

Spyros Vlachos's picture

Ο Σπύρος Βλάχος είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1996. Έχει λάβει το Διδακτορικό του δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Νότιο Αφρική.

0 comments on "Αισθητική: Μεσοθεραπεία"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.