Γυναίκα καριέρας

mother-working-1

Το τελευταίο διάστημα ακούω πολλές ιστορίες γυναικών, με κύριο θέμα την καριέρα τους.
Ο αρχικός θαυμασμός του συντρόφου για την καριέρα τους, κατέληξε σε απειλή και ζήλια για εκείνον.
Σε αυτό το σημείο θέλω να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία δύο καλών μου φίλων.
Όταν η Γεωργία αποφάσισε να αλλάξει καριέρα και να επιστρέψει στα έδρανα του Πανεπιστημίου, ο άντρας της ήταν υποστηρικτικός, με κατανόηση και αγάπη για εκείνη,
σε αντίθεση με τον σύντροφο της της Ζωής η οποία δεν μπόρεσε να συνεχίσει την καριέρα της ως δικηγόρος γιατί έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένειας της.
Έχω ακούσει αρκετές παρόμοιες ιστορίες και το συμπέρασμα που έχω βγάλει είναι ότι οι επαγγελματικά φιλόδοξες γυναίκες έχουν πραγματικά μόνο δύο επιλογές όταν πρόκειται για τους προσωπικούς τους συντρόφους — έναν υπερ-υποστηρικτικό σύντροφο ή καθόλου σύντροφο.
Αν θέλετε λοιπόν επαγγελματική επιτυχία, είναι σημαντικό να βρείτε ένα σύντροφο που θα σας βοηθήσει να πετύχετε. Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον υποστηρικτικό σύντροφο, ίσως είναι καλύτερα να μείνετε ελεύθερες, γράφει η Avivah Wittenberg-Cox, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων για θέματα φύλου 20-fist, στο Harvard Business Review .
Πολύ συχνά, «οι γυναίκες μένουν σοκαρισμένες και έκπληκτες», γράφει η Wittenberg-Cox. Περιμένουν ότι ο γάμος θα είναι μια συνεργασία όπου και οι δύο σύζυγοι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και εναλλάσσονται στο προσκήνιο.
Δυστυχώς, πολλοί από τους συζύγους τους δεν συμφωνούν. Και «είναι σχεδόν πάντα η γυναίκα της οποίας η καριέρα έρχεται δεύτερη», γράφει.
Ο 20ός αιώνας είδε την άνοδο των γυναικών. Ο 21ος αιώνας θα δει την προσαρμογή (ή όχι) των ανδρών στις συνέπειες αυτής της ανόδου.
Πολλοί από αυτούς τους συζύγους είναι προοδευτικοί και υποστηρικτικοί, είναι χαρούμενοι που έχουν πετυχημένες συζύγους με υψηλές αποδοχές μέχρι να αρχίσουν να παρεμβαίνουν στη δική τους καριέρα. Πολλοί επιτυχημένοι άντρες δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια φιλόδοξη συνάδελφο ως σύντροφο».
Ίσως κάποιοι από αυτούς να γαλουχήθηκαν με την πεποίθηση ότι "μια επιτυχημένη γυναίκα με καριέρα δεν είναι κατάλληλη για οικογένεια" .
Πολλές γυναίκες καταλήγουν να κάνουν τεράστια διαλλείματα καριέρας αφού αποκτήσουν παιδιά και τις περισσότερες φορές είναι η γυναίκα που καταλήγει να συμβιβάζεται,
και αυτό αρκετές φορές έχει σαν επακόλουθο να χάσει την αυτοπεποίθησή της.
Παρά την πρόοδο στην ισότητα των φύλων, πολλές επαγγελματικά φιλόδοξες γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται να βρουν ισορροπία μεταξύ της καριέρας και του συντρόφου τους. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Χτίζουμε μια υγιή σχέση στην οποία δεν χωράνε ανταγωνισμοί.
Μια δυνατή σχέση μπορεί να θεωρηθεί ομάδα. Συνεργαζόμαστε και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και στο γεγονός ότι πάντα αλλάζουμε και περνάμε από διαφορετικές φάσεις στη ζωή.
Σημαίνει επίσης ότι νιώθουμε ασφάλεια και άνεση με τον/την σύντροφό μας και ξέρουμε ότι δεν θα μας βλάψει σωματικά ή συναισθηματικά, αλλά θα μας σέβεται αρκετά ώστε να μας ενθαρρύνει να κάνουμε τις δικές μας επιλογές.
Life & Mindset coach
EMCC Accredited Coach/Mentor
https://nota-theodoridou.blogspot.com

Category: 

About the Author

Nota Theodoridou's picture

Η Νότα Θεοδωρίδου είναι διαπιστευμένη Coach & Mentor (Practitioner Level Accredited by EMCC), με περισσότερες από 300 ώρες coaching. Ως Life & Mindset Coach υποστηρίζει τους ανθρώπους να απελευθερώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες, να συναντήσουν την εσωτερική τους σοφία, ώστε να ζήσουν μια ζωή που αξίζει. Ο τομέας της εξειδίκευσής της περιλαμβάνει τον καθορισμό στόχων, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργία υγειών σχέσεων. Το moto της είναι: Never give up! Μπορείτε να την βρείτε στο: https://nota-theodoridou.blogspot.com

0 comments on "Γυναίκα καριέρας"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.