Ανασφαλείς χώροι εργασίας

unsafe-workplaces-1

Έχετε σκεφτεί πόσο διάχυτη είναι η δυστυχία στο χώρο εργασίας και η ψυχολογικά ανθυγιεινή διαχείριση στις επιχειρήσεις σήμερα;
Δεδομένου ότι οι περισσότεροι από εμάς περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο χώρο εργασίας τους, αισθάνονται παγιδευμένοι σε αυτή, ξοδεύοντας μεγάλο ποσοστό της ενέργειας τους.
Η αυξανόμενη εχθρότητα στο χώρο εργασίας δεν αποτελεί καλό σημείο για τη συναισθηματική ή σωματική ευημερία μας.
Σε πρόσφατη έρευνα του American Psychological Association, εξήντα ένα τοις εκατό των Αμερικανών ανέφερε ότι
ο χώρος της εργασίας τους ήταν τουλάχιστον μια «σημαντική» πηγή στρες για αυτούς.
Η ατμόσφαιρα στους χώρους εργασίας ίσως είναι ανασφαλής σχεδόν κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τα σπίτια
μπορεί να μην προσφέρουν συναισθηματική ασφάλεια.
Οι σχέσεις των συνεργατών αποτελούν την κύρια πηγή δυσαρέσκειας με το επάγγελμα.
Οι εργαζόμενοι μπορεί να βιώνουν τον τρόμο της πιθανής διαθεσιμότητας τον τρόμο της απόλυσης, τον τρόμο που γεννά η απειλή της επίκρισης, της σωματικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης, της ταπείνωσης και υπερκόπωσης από την εργασία, τον τρόμο των άδικων προσδοκιών, την έκθεση στην ευερεθιστότητα, την απόρριψη, την εχθρότητα και τον εκφοβισμό.
Δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί η δυσαρέσκεια από το επάγγελμα αποτελεί τον πιο αξιόπιστο, σχεδόν, δείκτη πρόβλεψης για καρδιακά νοσήματα και για το γεγονός ότι οι περισσότερες καρδιακές προσβολές συμβαίνουν πριν από τις 9 το πρωί της Δευτέρας.
Η τάση για απουσίες, η ασθένεια, η τελειομανία, η υπερβολική προθυμία να ευχαριστήσουμε τους άλλους, η δειλία και η παθητικότητα, αποτελούν παραδείγματα κάποιων από τις προστατευτικές στρατηγικές που αναπτύσσουμε προκειμένου ν'αντιμετωπίσουμε ένα απρόβλεπτο, ανασφαλές και αδιάφορο περιβάλλον.
H Amy Edmondson, κορυφαίο ερευνητή του Harvard Business School έχει εντοπίσει τη σημασία της ψυχολογικής ασφάλειας στους τομείς της συνεργασίας στο χώρο εργασίας και της ομαδικής εργασίας. Τα μέλη της ομάδας που είναι "ψυχολογικά ασφαλή " αισθάνονται σίγουρα ότι κανένας στην ομάδα δεν θα ενοχλήσει ή δεν θα τιμωρήσει κανέναν άλλο για να παραδεχτεί ένα λάθος, να θέσει μια ερώτηση ή να προσφέρει μια νέα ιδέα.
Σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και σεβασμού μπορούν να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ένα ασφαλές συναισθηματικό περιβάλλον.

About the Author

editor's picture

beautynote.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα,
ακολουθήστε μας στο twitter
ή κάντε like στο facebook

0 comments on "Ανασφαλείς χώροι εργασίας"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.