
To Σαββατοκύριακο έφτασε και μπορούμε να βρούμε
χρόνο για μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σπιτικά μπισκότα.
Μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι
Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/2 κούπα σουσάμι
1 1/2 κούπα αλεύρι αμυγδάλου ( θρυμματισμένα αμύγδαλα )
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι μέλι(προσθέστε μια κουταλιά της σούπας, αν τα θέλετε λίγο πιο γλυκιά)
1/3 φλιτζάνι ταχίνι
Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και απλώστε 2 φύλλα λαδόκολλας σε 2 ταψιά ψησίματος.
Ρίχνετε το σουσάμι σε ένα μπολ.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου με τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μεγάλο μπολ , ανακατέψτε το μέλι με το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αναμιγνύετε το μείγμα από ταχίνι με το μείγμα από το αλεύρι αμυγδάλου και
ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και ρολάρετε στο μπολ με το σουσάμι.
Τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα έχοντας 2 εκ απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Τη συνταγή τη διαβάσαμε στο http://www.trufflesandtrends.com
0 comments on "Υγιεινά μπισκότα με σουσάμι και ταχίνι χωρίς γλουτένη"