Η ζωή του θανάτου: Ένας όμορφος διαλογισμός για τη ζωή και το θάνατο

the-life-of-death-1

Η Ζωή του Θανάτου είναι ένα σύντομο animation που ακολουθεί τη Ζωή, προσωποποιημένη ως ελαφίνα, καθώς συναντά τον Θάνατο, έναν χαρακτήρα φάντασμα που παρ' όλα αυτά αποδεικνύεται ευγενικός, στοργικός και συμπονετικός.
Αρχικά η φοβισμένη ελαφίνα, προσπαθεί να αποφύγει το θάνατο, αλλά τελικά έρχεται να αποδεχτεί την ουσιαστική σχέση της με τη ζωή και αναγνωρίζει ότι αυτό είναι φυσικό, όχι τρομακτικό.
Η animator Marsha Onderstijn εξηγεί πώς εμπνεύστηκε να κάνει την ταινία και γιατί επέλεξε να επικεντρωθεί στα παγκόσμια θέματα της ζωής και του θανάτου.
"Ο θάνατος είναι ένα θέμα που έχει εξερευνηθεί ασταμάτητα στην τέχνη, τη θρησκεία και τη φιλοσοφία. Πολύ συχνά, ο θάνατος παρουσιάζεται ως κάτι τρομακτικό και κακό, αλλά ακόμα και ως παιδί δεν μπορούσα ποτέ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι φοβόντουσαν τόσο τον θάνατο.
Ο θάνατος συμβαίνει παντού γύρω μας στη φύση, όλη την ώρα. Για μένα προσωπικά, υπάρχει μεγάλη αποδοχή του θανάτου στη φύση, επειδή φαίνεται ότι είναι απλά μέρος της ζωής. Γι' αυτό αποφάσισα να κάνω τον Θάνατο πρωταγωνιστή του animation μου, το οποίο μου έδωσε τη δυνατότητα να τον δείξω με διαφορετικό τρόπο. Ήθελα το κοινό να σχετίζεται με τον Θάνατο, να τον αισθάνεται και να αναρωτιέται αν ίσως δεν είναι τόσο κακός." και συνεχίζει:
"Δεν έχω δει ποτέ τον Θάνατο ως κάτι σκοτεινό ή κακό, και ήθελα να το εξερευνήσω αυτό στο κινούμενο σχέδιο μου.
Έτσι ο Θάνατος έγινε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μου. Ήθελα να τον κάνω έναν χαρακτήρα που το κοινό θα μπορούσε να σχετίζεται και να συμπάσχει μαζί του.
Πώς θα ήταν να είσαι ο Θάνατος; Να πρέπει πάντα να τελειώνει τις ζωές και να παραμένει πίσω, μόνος.
Μήπως ο Θάνατος είναι ένα πλάσμα με αισθήματα και συναισθήματα; Κι αν ο Θάνατος ερωτευόταν τη Ζωή;
Η ελαφίνα είναι η οπτικοποίηση της ζωής μου. Δεν φοβάται τον θάνατο και χτίζει φιλία μαζί του σε όλη της τη ζωή. Και όταν ήρθε η ώρα της, αγκαλιάζει τον Θάνατο σαν τον φίλο που έχει κάνει. Ποτέ δεν φοβήθηκα τον θάνατο και νομίζω ότι είναι απλώς μέρος της ζωής.
Η Ζωή και ο Θάνατος είναι πράγματα τα οποία ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή του, και υποθέτω ότι αυτή η οπτική για τον Θάνατο μπορεί να έκανε το θέμα πιο προσιτό ή παρηγορητικό στους ανθρώπους."
the-life-of-death-2
Η Ζωή του Θανάτου ήταν η ταινία της αποφοίτησης της.
Μπορείτε να δείτε τη μικρού μήκους ταινία στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://vimeo.com/154739710

About the Author

editor's picture

beautynote.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα,
ακολουθήστε μας στο twitter
ή κάντε like στο facebook

0 comments on "Η ζωή του θανάτου: Ένας όμορφος διαλογισμός για τη ζωή και το θάνατο"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.