ΑΡΙΕΛ, παρουσίαση βιβλίου

ariel cover

Άριελ

Παρουσίαση του έργου της Σύλβιας Πλαθ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι εκδόσεις Μελάνι παρουσιάζουν το σημαντικότερο ποιητικό έργο της Σύλβιας Πλαθ, ΄Αριελ, σε μετάφραση Κατερίνας και Ελένης Ηλιοπούλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, στις 20:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Φοίβη Γιαννίση (ποιήτρια), Κατερίνα Ηλιοπούλου (ποιήτρια, μεταφράστρια) και Adrianne Kalfopoulou (ποιήτρια, καθηγήτρια Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Hellenic American University). Θα ακουστούν ηχογραφημένα ποιήματα με τη φωνή της Σύλβιαs Πλαθ και απαγγελίες ποιημάτων στα Ελληνικά από ελληνίδες ποιήτριες.

Η Σύλβια Πλαθ έγινε διάσημη μετά το θάνατό της, όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1960 εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή Άριελ. Το χειρόγραφο βιβλίο, που άφησε πίσω της η Σύλβια Πλαθ όταν πέθανε το 1963, είναι διαφορετικό από τον τόμο με τα δημοσιευμένα ποιήματα που κέρδισε την παγκόσμια αναγνώριση. Η αποκατεστημένη έκδοση, η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο του χειρογράφου της, αποκαθιστά για πρώτη φορά την επιλογή και τη διευθέτηση των ποιημάτων όπως είχε γίνει από την ίδια την Πλαθ πριν το θάνατό της. Μαζί με το αντίγραφο του χειρογράφου, αυτή η έκδοση περιλαμβάνει επίσης και τα αντίγραφα όλων των προσχεδίων του ποιήματος «Άριελ», με σκοπό να προσφέρει μια εικόνα για τη δημιουργική διαδικασία που ακολουθούσε η Πλαθ, καθώς και τις σημειώσεις που είχε κάνει η συγγραφέας για το BBC πάνω σε κάποια από τα ποιήματα του χειρογράφου.

Τα βιβλιο Άριελ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι www.melanibooks.gr

ariel

About the Author

editor's picture

beautynote.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα,
ακολουθήστε μας στο twitter
ή κάντε like στο facebook

0 comments on "ΑΡΙΕΛ, παρουσίαση βιβλίου"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.