Πως να κρατήσουμε ζωντανό το Πνεύμα των Χριστουγέννων

Christmas spirit-6-1

Κάθε χρόνο, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στολίζουν τα σπίτια τους, ανάβουν τα τζάκια τους και αρχίζουν να ετοιμάζουν δώρα για την περίοδο των γιορτών.

Τα Χριστούγεννα, για πολλούς ανθρώπους, αποτελούν τη μεγαλύτερη γιορτή του έτους. Είναι η γιορτή που θα τους δοθεί η ευκαιρία να βρεθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, να περάσουν όμορφα, να ξεκουραστούν και να χαρούν την εορταστική ατμόσφαιρα.
Με αναμμένα κεριά, μαγειρεμένο φαγητό και συγκεντρωμένη την οικογένεια, το πνεύμα των Χριστουγέννων έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε στιγμές χαρές με την οικογένεια και τους φίλους μας, να αφιερώνουμε χρόνο στους αγαπημένους μας, μακρυά από το καθημερινό άγχος των υποχρεώσεων. Είναι στιγμές χαλάρωσης, αγάπης και ευγνωμοσύνης.
Το να διατηρήσετε το πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανό ως ενήλικας μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο όσο όταν ήσασταν παιδί.
Οι ατελείωτες λίστες των αγορών σας ή τα συναισθήματα νοσταλγίας μπορεί να μειώνουν τη χαρά των γιορτών σας. Σκεφτείτε όμως ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι απλώς να συναντιόμαστε με την οικογένεια και τους φίλους και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ναι, τα δώρα είναι μέρος του, αλλά δεν είναι αυτή η κύρια εικόνα.
Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε πραγματικά τη γιορτινή περίοδο και όχι απλώς τις ευθύνες που σχετίζονται με αυτήν. Τίποτα δεν είναι δεδομένο σ΄ αυτή τη ζωή. Δημιουργήστε το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα σας. Στείλτε ευχές, συγχωρήστε, δημιουργήστε πράξεις καλοσύνης και ζήστε αυτές τις πολύτιμες στιγμές με τους αγαπημένους σας. Συνδεθείτε μαζί τους και δείξτε τους πόσο σημαντικοί είναι για εσάς. Μοιραστείτε μαζί τους όχι μόνο δώρα αλλά και συναισθήματα.
Ζήστε το κάθε λεπτό γιατί είναι πολύτιμο και χρησιμοποιήστε την κάμερα του κινητού σας μόνο για την οικογενειακή αναμνηστική φωτογραφία, έπειτα αφήστε το κινητό στην άκρη.
Καλά Χριστούγεννα!!!
Νότα Θεοδωρίδου
Life & Mindset coach
EMCC Accredited Coach/Mentor
https://nota-theodoridou.blogspot.com

Category: 

About the Author

Nota Theodoridou's picture

Η Νότα Θεοδωρίδου είναι διαπιστευμένη Coach & Mentor (Practitioner Level Accredited by EMCC), με περισσότερες από 300 ώρες coaching. Ως Life & Mindset Coach υποστηρίζει τους ανθρώπους να απελευθερώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες, να συναντήσουν την εσωτερική τους σοφία, ώστε να ζήσουν μια ζωή που αξίζει. Με μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση της ζωής, δεσμεύεται να βοηθά τους αναγνώστες να εμβαθύνουν στην κατανόηση του εαυτού τους και των σχέσεών τους. Ο τομέας της εξειδίκευσής της περιλαμβάνει τον καθορισμό στόχων, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργία υγειών σχέσεων. Το moto της είναι: Never give up! Μπορείτε να την βρείτε στο: https://nota-theodoridou.blogspot.com

0 comments on "Πως να κρατήσουμε ζωντανό το Πνεύμα των Χριστουγέννων "

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.