Διεθνής Ημέρα Αγοράς Βιβλίου

National-Buy-a-Book-Day-1

Αλήθεια γνωρίζετε ότι υπάρχει η Εθνική Ημέρα Αγοράς Βιβλίου (National Buy a Book Day) ;

Η Εθνική Ημέρα Αγοράς Βιβλίου είναι η 7η Σεπτεμβρίου.
Η National Buy a Book Day, δημιουργήθηκε το 2012 για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αγοράσουν τουλάχιστον ένα βιβλίο από ένα βιβλιοπωλείο. Αυτό βοηθά στην υποστήριξη των συγγραφέων των βιβλίων και του βιβλιοπωλείου που πουλά το βιβλίο. Ωστόσο, είναι λίγο λυπηρό το πώς η ανάγνωση ενός κανονικού χάρτινου βιβλίου φαίνεται να ξεθωριάζει σιγά σιγά στο παρελθόν. Πολλά από τα παιδιά σήμερα δεν ξέρουν καν τη μυρωδιά ενός παλιού βιβλίου, ενός βιβλίου που έχει αγγίξει τη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων.
Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα βιβλία συνέβαλαν περισσότερο στην πρόοδο της ανθρώπινης φυλής, μεταδίδοντας τη γνώση από γενιά σε γενιά, συγκινώντας τις καρδιές πολλών ανά τους αιώνες, διεγείροντας τη φαντασία τους και βοηθώντας τους να δουν τον κόσμο με εντελώς διαφορετικό πρίσμα. Το διάβασμα είναι για το πνεύμα ό,τι η άσκηση για το σώμα.
Τα βιβλία είναι πολιτιστικά αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, παρέχουν γνώση, προάγουν την ενσυναίσθηση, παρέχουν ψυχαγωγία, εμπνέουν τις μάζες και δημιουργούν λατρεμένους και αξέχαστους χαρακτήρες.
Αν αγαπάτε τα βιβλία και τα βιβλιοπωλεία, η Ημέρα Αγοράς Βιβλίου είναι η μέρα σας για δράση.
Οι δημιουργοί της Εθνικής Ημέρας Αγοράς Βιβλίου δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να αφιερώσουν λίγο χρόνο οι άνθρωποι για να εκτιμήσουν πραγματικά τα βιβλία και τους πολυάριθμους ρόλους τους στην ανθρώπινη εμπειρία.
Πώς να γιορτάσετε την Εθνική Ημέρα Αγοράς Βιβλίου
Ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε αυτήν την ημέρα είναι να κάνουμε αυτό που ήθελαν οι δημιουργοί της — να αγοράσουμε ένα βιβλίο.
Η Εθνική Ημέρα Αγοράς Βιβλίου δεν απαιτεί από εσάς να ξοδέψετε μεγάλα χρηματικά ποσά. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να το απολαύσετε πλήρως είναι να επενδύσετε έστω και ένα μικρό χρηματικό ποσό σε ένα βιβλίο.

Category: 

About the Author

editor's picture

beautynote.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα,
ακολουθήστε μας στο twitter
ή κάντε like στο facebook

0 comments on "Διεθνής Ημέρα Αγοράς Βιβλίου"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.