Η ιστορία του Fabiano

fabiano-story-1

Κάθε μέρα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να περπατήσουν πάνω από μια ώρα για να συλλέξουν νερό. ‘Ένας από αυτούς είναι και ο Fabiano που περπατάει τρεις φορές την ημέρα για να συλλέξει νερό για τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς του.

Δεν υπάρχει βρύση στο σπίτι τους ούτε κοντά σ ’αυτό. Χρειάζεται να περπατά στο σκοτάδι μέσα στο δάσος, μέχρι να φτάσει στη βρύση και αρκετές φορές να περιμένει τη σειρά του για να πάρει νερό. Ξεκινάει κάθε πρωί πριν την ανατολή του ηλίου για να προλάβει να επιστρέψει στο σπίτι του, να δώσει το νερό στη μαμά του, να φάει λίγο αν υπάρχει φαγητό, να πλυθεί αν υπάρχει αρκετό νερό και να βιαστεί να πάει στο σχολείο. Το σχολείο είναι τα πάντα για εκείνον αφού το όνειρό του είναι να σπουδάσει γιατρός ή δάσκαλος και φροντίζει να πηγαίνει στο σχολείο κάθε μέρα, εξουθενωμένος , από τις τρεις ημερήσιες διαδρομές προς την πηγή και την έλλειψη ύπνου.
Χωρίς το νερό που μαζεύει, ο ίδιος και η οικογένειά του δεν θα είχαν νερό να πιούν, να μαγειρέψουν, να πλύνουν, να καθαρίσουν, να δώσουν νερό στα ζώα, να ποτίσουν τις καλλιέργειες.
Την επόμενη φορά που θα αφήσετε την βρύση σας να τρέχει, σκεφτείτε πόσο ευγνώμονες είμαστε όλοι εμείς που έχουμε καθαρό νερό.
Που δεν χρειάζεται να περπατάμε μακριά από το σπίτι μας για να συλλέξουμε νερό για να πιούμε, να μαγειρέψουμε, να πλυθούμε.
Κάποια πράγματα είναι δεδομένα στη ζωή μας και ξεχνάμε πόσο πολύτιμα είναι. Ας σκεφτούμε καλύτερα, με θετική σκέψη πόσα υπέροχα πράγματα έχουμε.
Χρειάζεται μια μικρή υπενθύμιση όπως η ιστορία του Fabiano για να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτα δεν είναι προφανές και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε αυτή τη ζωή. Συνήθως εστιάζουμε στα προβλήματα και ξεχνάμε να προσέξουμε τα καλά πράγματα στη ζωή μας γιατί είναι «ήδη εκεί». Υγεία, καθαρό νερό, τροφή, ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Κοιτάζοντας γύρω μας και αναγνωρίζοντας τις ευλογίες που έχουμε αυτή τη στιγμή, ας εστιάσουμε στην ευγνωμοσύνη και τη χαρά που μας προσφέρει η ζωή
για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την γκρίνια και το αίσθημα του ανικανοποίητου.
Νότα Θεοδωρίδου
Life & Mindset coach
EMCC Accredited Coach/Mentor
https://nota-theodoridou.blogspot.com

Την ιστορία του Fabiano την διάβασα στο https://cafod.org.uk/

Category: 

About the Author

Nota Theodoridou's picture

Η Νότα Θεοδωρίδου είναι διαπιστευμένη Coach & Mentor (Practitioner Level Accredited by EMCC), με περισσότερες από 300 ώρες coaching. Ως Life & Mindset Coach υποστηρίζει τους ανθρώπους να απελευθερώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δυνατότητες, να συναντήσουν την εσωτερική τους σοφία, ώστε να ζήσουν μια ζωή που αξίζει. Με μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση της ζωής, δεσμεύεται να βοηθά τους αναγνώστες να εμβαθύνουν στην κατανόηση του εαυτού τους και των σχέσεών τους. Ο τομέας της εξειδίκευσής της περιλαμβάνει τον καθορισμό στόχων, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργία υγειών σχέσεων. Το moto της είναι: Never give up! Μπορείτε να την βρείτε στο: https://nota-theodoridou.blogspot.com

0 comments on "Η ιστορία του Fabiano"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.